Omegnen


Godt nok ligger Frejlev laaangt ude på landet...

 

  • For eksempel har vi
  • 145 km til København
  • 28 km til Knuthenborg Safaripark
  • 24 km til Marielyst Strand
  • 12 km til Nykøbing F


Men i Frejlevs nære omegn findes blandt andet:

Nysted Middelalderfestival (7 km) 

Nysted middelalder festival bød en gang årligt velkommen til Danmarks Smukkeste middelalderfestival. Det foregik i starten af august.

Der var tale om et stort arrangement, med ridderturnering, flagkastere, musik, gøgl og masser af aktiviteter.

Og som altid det store traktement med middelaldermad, godt øl fra Krenkerup bryggeri og andre specialiteter til ganen.

Middelalderfestivalen fandt sted gennem 10 år. 2009 til 2018.
Festivalen blev genstartet i 2020. Klik på billedet.


Nysted Middelalderfestival

Fuglsang Kunstmuseum (4 km)

Fuglsang Kunstmuseum åbnede i januar 2008. Læs mere her:

Klik på billedet

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Slot og park (3 km)

Fuglsang Slot er oprindelig fra 1300 tallet, men den nuværende hovedbygning er opført i 1868-1869. Fuglsang Musikforening afholder jævnligt koncerter her.

I parken findes et meget stort antal forskellige og sjældne arter af træer og buske. Og et eventyrligt og kæmpestort "troldetræ". Gennem Fuglsang Park er der adgang for gående til det enestående naturområde Skejten,

Klik her: Fuglsang Herregård Bed and Breakfast m. m. m.  B & B   Konferencer   Fester   Lokaler   KU   Fuglsang   Kontakt

Fuglsang Slot og Park

Skejten (4 km)

Gennem Fuglsang Park er der adgang for gående til det enestående naturområde Skejten, som er en strandeng med spredt bevoksning af gamle egetræer. Maleren Olaf Rude har blandt andet malet et stort motiv fra Skejten, som pryder Folketingssalen på Christiansborg i København.

KLIK på billedet.


Skejten

Frejlev Havn (3 km)

Den fredeligste plet på jorden, ved Guldborgsund. For enden af Plantagevej. Har man en kano eller lignende, er der her et rigtig godt udgangspunkt for en lille sejltur på Guldborgsund.

Ved Frejlev Havn

Grusgraven i Kettinge med Lollands højeste punkt (3 km)

I den forhenværende grusgrav i Kettinges nordøstlige udkant, er der etableret et dejligt rekreativt landskab med søer, stier, bænke osv. Uanset om man færdes til fods, til hest eller på jernhest (mountainbike), er der masser af muligheder for at få en god oplevelse her. Man kan også holde picnic eller bestige Lollands højeste punkt, Kettinge Troelshøj, som er 31,79 meter over havet.

Kettinge Troelshøj

Friluftsbadet i Kettinge (3 km)

I Kettinge lige vest for Frejlev ligger Det Kampmann- Boysenske Svømmebad. (Navnet henviser til personer, som gjorde det muligt at etablere anlægget i 1980.) Hver sommer er badet åbent for alle, som gerne vil morgenbade eller i øvrigt nyde en dukkert under åben himmel. Der er 2 bassiner: Et på 12,5 x 25 meter og et børnebassin på 12,5 x 6 meter. Gode lokale ildsjæle har gennem tiden sikret at dette anlæg er bevaret til stor glæde for brugerne.

Klik på billedet

Friluftsbadet i Kettinge

Kettinge Kirke  (3 km)

Trods sin alder og størrelse har Frejlev ikke nogen kirke. Men kun ca 3 km mod vest ligger Kettinge Kirke. I Kettinge Kirke findes imponerende kalkmalerier, som netop i disse år gennemgår omfattende restaurering. Kirken tilhørte i mange år familien på Aalholm Slot.

Klik på billedet

Kettinge Kirke

Holten Strand (8 km)

Meget familievenligt badested med badebro og surfere. Begrænset mulighed for teltslagning, grillning osv. I klart vejr udsigt til havmøllerne og til Gedser på Falster, Danmarks sydligste by.


Holten Strand

Paradisruten (1 km)

Naturskøn cykelrute langs Lollands øst- og sydkyst. En rundtur på ca 25 km går ad Enghavevej forbi Solstenen, Skalkekorset og Frejlev Skov (med gravhøje osv) via Stenvængegården gennem Roden skov til Holten strand. Videre langs sydkysten til Nysted med hyggeligt havnemiljø og ishus, og ad den gamle landevej til Kettinge og retur til Frejlev. Hele Paradisruten er ca 70 km lang, og går fra Nykøbing F via Nysted til Rødby. Se mere HER

Nysted Havn (7 km)

Nysted by med Aalholm Slot danner en perfekt ramme om måske Lollands hyggeligste havn. Her er alt hvad en sommerturist kan ønske sig. Gode, hyggelige spisesteder, minigolf, vindkraft-udstilling, ishus, vandcykler og store og små sejl- og robåde, plæner og stier, cykeludlejning  m. m. m. Nysteds butiksstrøg Adelgade ligger kun et par minutters gang fra lystbådehavnen.

Klik på billedet

Nysted

Aalholm Slot (7 km)

En af Danmarks få bevarede middelalderborge. Bygget i 1200-tallet, og udvidet og ændret flere gange. Sidste ombygning fandt sted i 1989. 

Klik på billedet

Aalholm

Nysted Havmøllepark (7+10 km)

72 kæmpemøller som producerer el 10 km syd for Nysted. Her produceres årligt 500 mio kWh, svarende til 145.000 parcelhuses elforbrug. Møllerne er 110 m høje, og hver mølle vejer 2.045 tons - heraf 1.800 tons fundament. De producerer strøm når vinden er mellem 3 m/s (let vind) og 25 m/s (storm). Årligt sparer de miljøet for 302.000 tons CO2, 490 tons SO2 og 440 tons NOx.

Klik på billedet

Nysted Havmøllepark

Lundekildestenen (3 km)

Hos Kildevejens Frugt kan man - efter aftale - se en af Lollands største sten, Lundekildestenen. Klik HER